Reni_terv

Boros Reni

Hozzávalók

2 édesburgonya vagy 4 burgonya, aki azt szereti
kókuszjoghurt vagy tejfől
majonéz
negyed citrom leve
só, bors
kukoricakonzerv
lilahagyma
kaliforniai paprika
tonhalkonzerv

Hagyományos krumplival is lehet csinálni, de választható helyette édesburgonya is.
Bármelyiket választod, mosogatószivaccsal jól át kell dörzsölni folyó víz alatt, azaz megtisztítani.
A hagyományos burgonyát nem szoktam anno félbe vágni. Azt egészben sütöttem, kicsit bekentem olajjal, sót szórtam rá és kb. 60 perc alatt megsült 200 fokon, alul-felül sütéssel.
Az édesburi sokszor nagyon nagy, félbe vágom, megkenem a vágott felét kicsi olajjal, só, bors, fokhagyma (granulátum is jó) megy rá. 45-60 perc alatt 200 fokon alul felül sül. Mindkettő burgonyánál azért csinálok késpróbát. Ha könnyen belemegy, akkor kész a töltésre.
Én szeretek vajat tenni rá mielőtt töltöm, mert finomabb az íze tőle. Egy kicsit bele kell a vajat nyomkodni a krumpliba, ezzel a krumpli is törődik egy kissé.
Míg az édesburgonya sül, addig el lehet készíteni a tölteléket. Ha a fogyasztás előtti napon készítjük, akkor jobban összeérnek az ízek benne. Az arányokat kitapasztalod majd.

Hozzávalók 2 fő részére:

150-200 ml kókuszjoghurt vagy tejföl
100-150 ml majonéz
negyed citrom leve
só és bors ízlés szerint

Jól összekeverjük a fenti hozzávalókat. Majd megy bele:

1 kisebb doboz lecsepegtetett kukoricakonzerv
1 közepes méretű lilahagyma apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika apróra vágva
2 db 195 g-os lecsepegtetett tonhalkonzerv

Én szeretem, ha lucskosra sikeredik a töltelék.

Végül reszelt sajttal kell megszórni a megtöltött krumplit. Ki mit szeret – én növényi sajtot használok, de mennyei Gouda-val is.

Ha szereted a halas ételeket, vigyázz, mert erre tuti rá fogsz kattanni!!!