Reni_terv

Boros Reni

Töltött
Paradicsom

Egy könnyed, finom reggeli vagy vacsora, amit mindenképpen kóstoljál meg, mert imádni fogod.

Hozzávalók

(4 személyre)

8 db nagyobb paradicsom
20 dkg mozzarella sajt (de ki mit szeret)
8 kisebb tojás
metélőhagyma, só, bors, olaj,
díszítésnek metélőhagyma virága (elhagyható)

Elkészítés

A megmosott paradicsomok tetejét levágtam, és teáskanállal kiszedtem a belsejüket. Ne legyenek túlérettek, különben szétrepedhetnek a kanalazás folyamán. Gyümölcs vájó kanállal egyszerűbb a dolgod. Pici só és bors mehet a paradicsomokba, majd apróra vágott metélőhagyma. Én szeretem a sót. Ha te kevesebb sót használsz a főzéseid során, akkor hagyd ki ezt a sózást. Egy későbbi fázisban is szükség lesz még rá.

A 20 dkg-os sajt kb. negyedét félretettem, a többi részt egyenlő arányban 8 kis szeletre vágtam és a paradicsomok aljába raktam. Mivel nem fogyaszthatok tejterméket, szívesen használom a Violife 100% Vegán „sajtot”.

Minden paradicsomba beleütöttem egy tojást. Ne L-es méretűt használj, mert kifolyik a paradicsomból, és a paradicsom választásánál pedig inkább a nagyobbak mellett dönts.

A tojásokat sózzuk, borsozzuk, illetve szórtam még rájuk metélőhagymát. A megmaradt sajtot lereszeltem és megszórtam vele a tojásokat.

Egy sütőtálba beleraktam a paradicsomok levágott kis kalapjait, vágással lefelé, és erre állítottam rá a paradicsomokat.

200 fokos sütőben, alul-felül sütve, körülbelül 30 perc alatt készült el ez a remek kis vacsi. De akár hétvégi reggeli is lehet.

A metélőhagyma virágával díszítettem a tetejüket.

Én sokszor variálok át recepteket aszerint, hogy mi az, ami az én étkezési szokásaimba belefér. Rugalmasan kezelem őket, nekem így praktikus.

JÓ ÉTVÁGYAT!

További Érdekességek

Tápanyag hiány

Egészségmegörzés

Test és lélek