Reni_terv

Boros Reni

A Történetem...

Üdv Cselekvő!

Boros Reni vagyok

Szeretettel köszöntelek az oldalamon. Nagy valószínűséggel nem hiába vagy itt. Hiszek a kedvenc idézetemben, miszerint:

By Boros Reni

“Amit keresel, az is keres Téged.”

(Rumi)

Eredeti szakmámat tekintve angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár vagyok. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem. Vérbeli tanárnak vallom magam, amit a tanítványaim visszajelzései is igazoltak.
A tanításon kívül azt is tudni kell rólam – ez egy kicsit régebbi sztori -, hogy tizenöt éves korom óta az egészség megszállottja vagyok. Volt egy komoly kihívás az életemben, ami elég erősen motivált. Majd pár évvel később elolvastam egy bizonyos könyvet, ami mélyen gondolkodásra invitált. Rádöbbentem, a szó szoros értelmében, hogy ÉN vagyok felelős saját magamért, az egészségemért. Azóta nagyon sokat olvastam, tanultam a témáról. Nem vagyok orvos, önjelölt gyógyító sem, nem diagnosztizálok. Táplálkozási szakértő sem vagyok, amiben én hiszek, az nem kell, hogy más hite is legyen. Az az én hitem. Másnak meg más a hite. Mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, mitől érzi jól magát. Csupán gondolkodásra szeretnélek invitálni. A tények makacs dolgok. Tetszik vagy sem, van, ami vitathatatlan. Gondolok itt az eltúlzott finomított szénhidrátok fogyasztására.
Nem vagyok elvakult, szélsőséges gondolkodású. Stabil értékek szerint élek, van egy belső iránytűm, amit a nagyanyám úgy nevezne, hogy józan paraszti ész. Ennek köszönhetően érzékelem az ok-okozati összefüggéseket, hogy természeti lény vagyok, a természettel együtt élve jó nekem is, meg neki is, mert környezettudatos vagyok, odafigyelek magamra, a családomra, amennyire lehet vegyszermentes vagyok.

Hogy kerülök tanárként az egészség területére?

Az erős segítő szándék egyre világosabb és erőteljesebb lett bennem.

Egyszer csak jött a nagy felismerés – mert keresgélő pozícióban voltam, váltani akartam, tovább akartam lépni – hogy, amit kerestem, szintén keresett engem. Érdekes módon az orrom előtt volt, de kopogtatnia kellett, hogy beinvitáljam és köszöntsem az életemben a régi újat. Végül is tizenöt éves korom óta volt az életem része. Hittel és meggyőződéssel, sok-sok óra kutakodás, olvasás, meghallgatott előadás, információszerzés után szeretném ezeket az információkat megosztani, átadni Neked. Mert ebben a munkámban is benne van ugyanaz a maximalizmus, odaadás és segíteni vágyás, mint ami a tanításban. Na meg mert azt tapasztalom, hogy minden valós segítségre, információra szüksége van az embereknek. Meg szeretem nyitogatni a szemeket. Meg az, hogy szívvel csinálom.

 

Tudnod kell, hogy nem vagyok orvos, egészségügyi dolgozó
és dietetikus, önjelölt gyógyító sem.

Bármi, amit megosztok Veled, az az én személyes tapasztalásom, különböző előadásokból szerzett ismeretek. Én senkit semmiről nem akarok meggyőzni, nem buzdítok senkit semmire. Ami nekem működik, az nem biztos, hogy másnál is fog, és ugyanez fordítva is igaz. Ugyanazon problémára, ami csak látszatra tűnhet ugyanannak, különböző megoldások lehetnek. Senki életébe, szervezetébe, lelkébe nem látunk bele kívülről. Én azt is megtanultam, hogy nem működik mindenkinek minden. Akkor tovább kell menni, tovább keresni a megoldást. Ezt el kell fogadni. Ennek tudatában kell döntést hozni.  

Te vagy az, aki keres valamit, aki nyitott a világ dolgaira, érdeklődik, nem áll be a sorba? Mert akkor Téged kereslek, Neked szeretnék segíteni információval, gondolkodással. Megmutatni egy utat, egy lehetőséget, hátha Te is a magadénak érzed. Ne feledd, én csak az információt adom, és egy lehetséges megoldást.

Köszönöm, hogy regisztráltál hamarosan emailben megkapod a kért anyagot, illetve kérésed alapján felveszem veled a kapcsolatot.