Reni_terv

Boros Reni

Házi Müzliszelet

Hozzávalók

380 g zabpehely
30 g kókuszreszelék
50 g szeletelt mandula
30 g szezámmag
35 g hántolt napraforgómag
20 g lenmag
55 g szárított sárgabarack (apróra vágva) 200 ml méz 125 ml olívaolaj (de lehet napraforgó-, repceolaj is)

1)Melegítsük elő a sütőt 130 fokra
(250F / Gázsütő 1) és enyhén vajazzunk vagy olajjal kenjünk ki, sütőpapírral béleljünk ki egy
35 X 25 cm-es tepsit.

2. Tegyük a zabpelyhet, kókuszreszeléket, szeletelt mandulát, szezámmagot, napraforgómagot, lenmagot és apróra vágott sárgabarackot egy tálba. (Én szoktam bele tenni még egy kis vörös áfonyát is vagy mazsolát, kb. 30 grammot. Ki mit szeret.)

3. Majd öntsük a mézet és olajat egy edénybe és lassú tűzön kevergessük addig, míg egységes állagú nem lesz. De nem kell forráspontig melegíteni!

4. Ha megvan, hozzáöntjük a szárazanyagokhoz. Keverjük össze nagyon jól, de tényleg alaposan. Mindent járjon át a folyadék. Majd beleöntjük a tepsibe. A javaslatom az, hogy a süteményes keverőlapáttal egyengessük el a tepsiben, és azzal jól le lehet „tapicskolni” az amúgy ragadós-tapadós masszát. Arra ügyeljünk, hogy ne legyen laza szerkezetű a tepsiben, különben a szeleteléskor apró darabokra fog szétesni az egész – nem lesznek belőle szeletek. Apró morzsolódást így is tapasztalni lehet majd.

5. Süssük 50 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.
Amikor még éppen hogy nem hűlt ki, akkor szeleteljük föl egy éles késsel. Amennyiben, még nagyon morzsolódik, akkor várj a szeleteléssel egy kicsit. (Hideg állapotában már nem lehet szeletelni.) Ami a sütőpapíron marad potyadék, vagy kikanalazzuk a tepsiből, de joghurtba is bele lehet szórni – ISTENI benne!
A legpraktikusabb alufóliába csomagolni a kihűlt szeleteket.

Köszönöm, hogy regisztráltál hamarosan emailben megkapod a kért anyagot, illetve kérésed alapján felveszem veled a kapcsolatot.