Reni_terv

Boros Reni

Huminsav

A huminsavakat még mindig sokan nem ismerik, pedig a természet legtisztább ajándékai. Lássunk néhány konkrét példát, hogyan támogathatjuk az egészségünket a huminsavval!

Hogyan alakulnak ki a huminsavak ? Miért annyira TISZTÁK és SZERVESEK ?

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminanyagok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 80-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető és száz százalékban hasznosítható formában. Ezek a különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon kori növényzetből keletkezett tőzegből nyerhetők.


-Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre: Egyre több bizonyítékot találnak arra a tudósok, hogy a bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkben játszik szerepet, de a hangulatunkat is befolyásolja, sőt az immunrendszerünk megfelelő működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a beleink rendben legyenek. Mára már köztudott hogy immunrendszerünk működésének 70%-a a gyomor és bélrendszerünk egészségi állapotától függ. A bélrendszer rendellenességei – vagyis ha túlságosan alacsony a jótékony hatású baktériumok száma – gyakoribb fertőzésekhez, hasmenéshez és egyéb betegségekhez vezethetnek. A huminsavban jó néhány olyan tápanyagot találhatunk, melyek javítják a bél egészségét: nyomelemeket, pre- és probiotikumokat, zsírsavakat és elektrolitokat. A huminsav rendszeres fogyasztásával segíthetjük a jó baktériumok munkáját, és erősíthetjük azt a képességüket, hogy újra megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

-Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását a huminsav : Köszönhetően annak, hogy a huminsavak jótékonyan hatnak a bélben található baktériumokra, fogyasztásával csökkenthetőek a kellemetlen emésztési tünetek, például a hasmenés, a székrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggő görcsök és fájdalom. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a huminsav különösen “tiszta” formában tartalmazza a tápanyagokat, vagyis hatékonyabban és gyorsabban adja át azokat a sejteknek.

– A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét : Az úgynevezett szabad gyökök természetes folyamat során képződnek a szervezetünkben (sőt nélkülözhetetlenek is a testünk működéséhez), ám közel sem mindegy, hogy milyen mennyiségben. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedig krónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A huminsav fogyasztása az egyik leghatékonyabb módszer erre, így védi a sejtjeinket a korai öregedéstől és a betegségeket okozó károsodásoktól.

-Védi az agyat : A szabad gyökök és a nehézfémek súlyos betegségeket is okozhatnak, de a kognitív képességeinkre is hatással vannak: a kutatások szerint a mikroszkopikus gyulladások növelik például a memóriazavarok kialakulásának rizikóját. Mivel a huminsavnak erős antioxidáns hatásai, valamint kelátképző hatása révén nehézfém kivezető hatása van, ezért ezen betegségek ellen is védhet.

-Csillapíthatja a fájdalmakat : A szervezetünkben felgyűlő toxinok, a gyulladások és a krónikus betegségek bizony kellemetlen tünetekkel járnak együtt, nemcsak fájdalommal vagy egyéb problémákkal, de az energiaszintünk csökkenésével, állandó fáradékonysággal is. A huminsav aktiválja, erősíti a szervezetünk biokémiai folyamatait, csökkenti a fájdalmakat, és olyan gondok ellen is hatásos, mint az álmatlanság vagy az érzelmi stressz okozta szorongás.

– Megszépíti a bőrt a huminsav: A szabad gyökök okozta károsodás sajnos túlságosan is jól látszódik a bőrünkön: itt lehet ugyanis először észrevenni az idő előtti öregedést. A huminsav antioxidáns tulajdonságainak segítségével segít hosszabb ideig megőrizni a bőrünk fiatalságát, de olyan problémák ellen is hatásos, mint az ekcéma vagy a gombás fertőzéssel összefüggő kiütések.

-Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez : Már az ideális pH-értéktől való legkisebb eltérés is komoly következményekkel jár az egészségünkre, például sokkal fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. A huminsav megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy a szervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

Az egészséges élet titkát szinte mindenki szeretné megfejteni, de az évezredek alatt néhány dolog kikristályosodott: fontos, hogy eleget aludjunk, rendszeresen mozogjunk, kerüljük a túlzott stresszt, és jó minőségű élelmiszereket, főként friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Azonban az elmúlt évtizedekben hatalmas mértékben megváltozott a környezetünk és az életmódunk, ennek pedig még azokra nézve is súlyos következményei lehetnek, akik egyébként igyekeznek minél egészségesebben élni.

Köszönöm, hogy regisztráltál hamarosan emailben megkapod a kért anyagot, illetve kérésed alapján felveszem veled a kapcsolatot.