Reni_terv

Boros Reni

Hozzávalók

2 adaghoz (kb. 3-3 kisebb gombóc)
150g fagyasztott eper (ribizli)
50g mandula vagy kókuszjoghurt
3 ek. eritrit
citromfű


A fagyasztott epret hagyd 10 percig szobahőmérsékleten egy kicsit felengedni. Az eper méretétől függően, a nagyobbakat negyedbe, a kisebbeket félbe vágom, hogy a gép könnyebben tudja aprítani. Egyszerű konyhai aprítót használok, amit a LIDL-ben vettem. Az én aprítóm ennyi epret bír egyszerre darabolni. Próbáltam már nagyobb adagot is készíteni, de nem működött. Megterhelő volt a gépnek, nem bírta az epret megforgatni.

Az edényke aljába megy a joghurt. Nem olyan régen fedeztem fel az ALDI-ban a natúr mandula- és kókuszjoghurtokat. Az én kedvencem a kókusz. Aki fogyaszthat tejterméket, természetesen próbálkozhat más készítménnyel is.
Ezután hozzáadom az eritritet. Az édesítés is opcionális, én az eritritet kedvelem. De nem mindenki emésztőrendszere bírja.
És végül jöhet a citromfű, amiből öt kis hajtást csíptem le a növényről – amit a képen is láttok. A hatodik hajtás a díszítés. Ez az összetevő el is hagyható, de akár mással is helyettesíthető. Az eperhez jól megy a menta, csili, rózsabors, vanília, bazsalikom.

 

Most kezdődhet a „munka”. Az egészet összeaprítjuk. Én nem használom a fagyi készítő gépet, sokkal egyszerűbb ez a verzió, főként, mert miután elkészült a desszert, rögtön el is fogyasztjuk. Ha fagyottabb állagúra szeretnéd, akkor mehet a mélyhűtőbe 30 percre. Próbáltam már előre elkészíteni, előző nap betettem a fagyasztóba, de kőkeményre fagyott, jócskán várni kellett, mielőtt fogyasztható lett. Azóta inkább amikor fagyira vágyom, akkor készítem. Frissiben.

Én sokszor variálok át recepteket aszerint, hogy mi az, ami az én étkezési szokásaimba belefér. Rugalmasan kezelem őket, nekem így praktikus.

Köszönöm, hogy regisztráltál hamarosan emailben megkapod a kért anyagot, illetve kérésed alapján felveszem veled a kapcsolatot.